Biyometrik Fotoğraf Nedir?

Biyometrik fotoğraf nedir
Biyometrik fotoğraf nedir ile ilgili her şey...

Biyometrik Fotoğraf Nedir?

 

Biyometrik fotoğraflarda yüzün odakta olması, iyi bir kontrastı olması ve konunun ten rengini doğru olarak yansıtması gerekir. Bugün sizler için hazırladığımız makalemizde, ”Biyometrik fotoğraf nedir?”, ”Biyometrik fotoğrafta dikkat edilmesi gereken unsurlar” gibi sorularınızın cevaplarını vereceğiz.

Biyometrik Fotoğraf Nedir?

Schärfe ve Kontrast

Aydınlatma ve aydınlatma yüz, gölgeler olmadan tüm özelliklerde eşit olarak aydınlatılmalıdır. Fotoğraf makinesinin flaşından kırmızı göz, kabul edilebilir değildir ve camlarda parlama veya yansımalar da fotoğrafın ve uygulamanın reddedilmesine neden olur. Fotoğraf çekilmeden önce gözlüklerin çıkarılması tercih edilir. Doğal ışık her zaman en iyisidir, bu yüzden kişinin doğrudan güneş ışığından kaçınarak, kişinin şaşırabilmesine neden olabilecek bir pencereye bakmasını sağlayın. Bu ayrıca gölgeleri ve yansımaları da en aza indirecektir.

Arka fon

Arka plan, düz bir renk olmalıdır. İdeal olarak açık gri veya beyaz ve konuyu yeterince izole ederken, saç ve yüz özellikleriyle iyi bir kontrast sağlayan yeterince parlak olmalıdır. Tüm arka planlar hafif olmasına rağmen, iyi bir kural, sarışın ya da çok hafif saçlar için biraz daha koyu bir gri kullanmaktır. Biyometrik fotoğraf nedir ve nasıl olmalıdır sorusuna cevabımız kesinlikle arka planda herhangi bir desen olmamalı cevabını vererek başlarız. Fotoğraf, bebek veya küçük bir çocuk için olsa bile, sadece pasaport için başvuran kişiyi içerebilir.

Biyometrik Fotoğraf Nedir?

Kalite

Modern dijital fotoğraf makineleri yüksek kalitede fotoğraf çekebiliyor, ancak kalitesiz fotoğraf baskısı nedeniyle uygulamanızın reddedilmediğinden emin olmak için yazıcı ayarlarına dikkat etmelisiniz. İdeal olarak yazıcınızı 600dp’de yazdırmaya ayarlamanız gerekir. Bu, yazıcı ayarlarında bazen “En İyi” veya “Ultra” olarak adlandırılır. Yeterli kalitede basmak için mutlak minimum 300 dpi gerekir, ancak tüm yazıcılar farklıdır, dolayısıyla uygulamanızı göndermeden önce kaliteyi kontrol edin. Baskı hizmetlerimizi kullanırsanız, bu kontrolü sizin için yapacağız. Fotoğrafın rengi nötr olmalı ve nesnenin doğal ten rengini yansıtmalıdır. Bazı yazıcılar fotoğrafları “sıcak” olarak yazdırırlar, bu yüzden cildin özellikle koyu ten rengi tonlarda doğal olmayan pembe veya kırmızı görünmediğinden emin olun.

Biyometrik Fotoğraf Nedir?

Baş Pozisyonu ve Yüz İfadesi

Konu doğrudan kameraya doğal bir ifadeyle bakmalıdır. Baş, açık olmalı ve ağızda  kapalı olmalıdır. Her iki kulak görünürse, bu genellikle konunun gerektiği gibi kameraya doğru olduğunu gösterir. Tamamen açık olmanın yanı sıra, gözler; saç, başörtü veya başka herhangi bir nesne ile kaplanmamalı veya kısmen örtülmemelidir.

Gözlük ve Diğer Gözlük

Yine, gözler tamamen görülebilir olmalı ve giyilen gözlükler göz veya yüze herhangi bir yansıma veya gölge oluşturmamalıdır. Zorunlu olmamasına rağmen, Birleşik Krallık Pasaport Ofisi kılavuzları bir pasaport fotoğrafı çekerken gözlüklerin giyilmemesinin tercih edildiğini belirtmektedir.

Biyometrik Fotoğraf Nedir?

Şapkalar

Dini veya tıbbi nedenler dışında şapkalar ve diğer şapkalar yasaktır. O zaman bile, herhangi bir şapka, gözlerin veya yüzlerin herhangi bir bölümünü örtmemelidir. Şapkalar tıbbi nedenlerle isteniyorsa, bunu doğrulamak için bir beyan yapılmalıdır. Yetişkinler için aynı kompozisyon kuralları, birkaç istisna dışında çocukların fotoğraflarına da uygulanır. 6 yaşından küçük çocukların kameraya bakması gerekmemektedir.

Oyuncak veya başka nesnelere izin verilmez ve çocuk basılı fotoğrafta görünen tek kişi olmalıdır. 6 yaşına kadar olan tüm çocuklarda olduğu gibi, çocuğun doğrudan kameraya bakması gerekmez. 1 yaşın altında çocuğun gözlerinin kapalı olmasına da izin verilir. Çocuk, bir el ile desteklenebilir, ancak el baskılı fotoğrafta görünmeyebilir. Oyuncak, manken ya da diğer konfor nesnelerine izin verilmez.

Biyometrik Fotoğraf Nedir?

Boyut, Biçim ve Yönelim

Başvurunun reddedilmesini önlemek için bir vesikalık fotoğrafın gerekli büyüklüğü ve formatı tam olarak takip edilmelidir.  Biyometrik fotoğraf nedir? Fotoğrafın toplam uzunluğu 35 mm x (H) 45mm olmalı, konunun başı toplam yüksekliği 29 mm ile 34 mm arasında olmalıdır.

Konu ile alakalı diğer yazılarımız için BURAYI TIKLAYIN!

 

biyometrik fotoğraf biyometrik fotoğraf fiyat biyometrik fotoğraf nedir biyometrik foto

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*