Popüler

Home » Biyometrik Foto » Biyometrik Foto Nedir?
Biyometrik fotoğraf nedir
Biyometrik fotoğraf nedir ile ilgili her şey

Biyometrik Foto Nedir?

Biyometrik Foto Nedir?

Biyometrik fotoğraf teknolojisi, kişinin ölçülebilir ve belirgin yüz kimlikleri tanımlamak için tasarlanmıştır ve otomasyon sistemleri için kullanılan bir terimdir. Kısacası biyometri, kişinin biyolojik izlerini ifade eder.

Biyometrik pasaport fotoğrafları, ICAO standartları ile tasarlanan özel yüksek kalite, özel ölçümler ve pozisyon özellikleri ile yüz biyometrisini tespit edebilir. Biyometrik fotoğraf, standart ICAO ayarları ve uygun makine kayıtlarında alınan dijital okumalar ve seyahat belgeleri (pasaport, sürücü belgesi) için kullanılan en az 600 dpi yükseklikte olan arka planı beyaz fotoğraflardır.

Biyometrik fotoğraf nedir

Biyometrik fotoğrafta, saçın ucundan çeneye olan mesafeye 32 mm ile 36 mm arasında olmalıdır. Burun, şablondaki çizgiyi takip etmelidir. Yüz fotoğrafa odaklanmalı, çene noktasından saçın başladığı bölgeye sağ ve sol yüz çizgileri tam olarak görülebilir olmalıdır. Yüzün yüksekliği fotoğrafın %70-80 kadarını kapsamalı ve saç modeli yüzü kapatmayacak şekilde olmalıdır.

BUNU DA OKUDUNUZ MU?  Biyometrik Foto Ne Kadar?

Biyometrik Fotoğrafın Kalitesi Nasıl Olmalıdır?

Biyometrik fotoğraf, geleneksel vesikalık fotoğraflara göre daha yüksek kalitededir ve aslında vesikalık fotoğraflarla aynıdır. Yeni kimlik kartları ve pasaport başvurularında da biyometrik fotoğraf koşulu getirilmiştir. Biyometrik koşullar, bireyin ölçülebilir davranışlarını ve fiziksel özelliklerini tanımlamak için kimliği belirler ve otomatik sistemler için ifade, uluslararası bir standart haline gelmiştir.

E-pasaportlarda üç tip biyometrik veri vardır; Yüz, parmak izi ve bebek gözleri… Yeni kimlik ve yeni pasaport uygulamaları, biyometrik fotoğraf zorunluluğu getirilmiştir. Biyometrik fotoğrafta, fotoğrafların önden alınması gerektiğini ve arka yüzünün beyaz olması gerektiğini bilmelisiniz. Dudaklar kapatılmalı ve her iki kulak yeterince görülebilir halde olmalıdır.

ICAO Standardında Biyometrik Fotoğraf Özellikleri

— Fotoğrafın merkezde olması yüzü ve saçı tamamen gösterebilmesi gerekir.

BUNU DA OKUDUNUZ MU?  Biyometrik Foto Ölçüleri

— Fotoğrafta leke ve bükülmeler olmamalıdır. Renk nötr olmalı ve yüz doğal rengini yansıtmalıdır.

— Kontrast ayarlanmalı ve detaylar yeterince açık olmalıdır.

— Gözler açık ve net bir şekilde görünmelidir. Biyometrik fotoğraf çekerken doğrudan kameraya bakılmalıdır.

— Başın pozisyonu dikey olmalı ve baş herhangi bir yöne işaret etmemelidir ve ağız kapalı olmalıdır.

— Arka plan beyaz ve dengeli olmalıdır.

— Işık direk olarak yüze çarpmamalı veya filtre eklenmemelidir. Fotoğrafta “kırmızı göz” olmamalıdır.

—Gözler açıkça görülebilir olmalı, gözlükler yansıtıcı olmamalıdır ve renkli gözlük veya güneş gözlüğü kullanılmamalıdır. Camların kalınlığı, camın veya çerçeve gözlerinin kenarını kaplamak veya gözleri kapatmamalıdır.

— Küçük çocuklar fotoğraflarında yanında başka nesnelere sahip olmamalıdır. (Oyuncak vs.)

— Gözlük ve benzeri aksesuarlara ek olarak şapak ve benzeri aksesuarlar kesinlikle olmamalıdır.

— Baş örtüsü takanlar çenenin ucu görünene kadar yüzden çekilmeli ve gölgeler yüzünde görünmemelidir.

BUNU DA OKUDUNUZ MU?  Fransa Biyometrik Fotoğraf Özellikleri

Biyometrik Fotoğrafları Nereden Alabilirim?

Hemen hemen tüm fotoğrafçılar bu deneyime sahipler. Ancak fotoğrafçıya gittiğinizde, bu özellik ile fotoğraf çekip çekemediklerini mutlaka sorun. Aksi takdirde, rezervasyonunuz iptal edilir başka bir fotoğraf stüdyosunda fotoğraf çekmeniz gerekecektir. Pasaport fotoğrafları çeken tüm fotoğraf stüdyoları, biyometrik fotoğraf ve fiyatları neredeyse aynı standartlardadır.

Biyometrik Fotoğraflar Makyajla Çekilir mi?

Biyometrik fotoğraf çekimleri ile ilgili en yaygın soru, makyajlı fotoğraf çekilip çekilmediğidir. Kadınlar biyometrik fotoğraflarında makyajlı olmakta özgürdür. Bu yüzden makyajı çeşitli izleri (yüzünde bulunan belirli lekeler gibi) saklamak için kullanabilir. Ancak makyaj, yüz özelliklerini değiştirmeden yapıldığı sürece biyometrik fotoğraflarda sorun yaratmaz. Biyometrik fotoğraf çekimi sonrasında yüzünüze herhangi bir cerrahi müdahale yaparsanız (estetik, botoks vs.) tedavi sonrası yeni bir biyometrik fotoğraf çekmeniz gerekmektedir.


Hakkında admin

Bunu da Okudunuz Mu?

Biyometrik Foto Ne Kadar?

Biyometrik Foto Ne Kadar?

İçindekiler1 Biyometrik Foto Ne Kadar?2 Azami Fiyatlar İncelenmeli3 Fotoğrafın Kısa Sürede Çıkması İçin Ek Ücret …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir